Alganesh sai avun

“Olen Alganesh Karbain, olen nyt yhdeksännen luokan oppilas kotikyläni uudella yläasteella.

Darimu-projekti on auttanut minua monella tapaa. Ensinnäkin lähteen suojaus auttoi meitä saamaan puhtaan veden. Ennen me keräsimme vettä pienillä astioilla lähteen silmän vierestä. Ei se koskaan ollut aivan puhdasta. Nyt, kun vesi tulee putkesta, se on puhdasta ja vettä ei enää tarvitse lipittää astiaan. Laitamme vain kanisterin putken alle ja hetkessä se on täysi. Lähde on hyvä ja siitä saadaan riittävästi vettä koko kylälle.

Toiseksi olin mukana meidän kylän osuuskunnassa. Se perustettiin juuri tämän Darimu-projektin yhteydessä. Säästimme pienen osuuden itse ja sitten saimme lainaa niin, että olen pystynyt ostamaan lehmän. Siitä saan toimeentuloa, myyn maitoa ja voita. Lisäksi olen pystynyt ostamaan vuohen ja nyt kasvatan sitä. Olen onnellinen kaikesta tästä avusta kaikille teille, jotka olette jotenkin tehneet tämän mahdolliseksi. Kiitän teitä kaikkia.

Apua on ollut myös siitä, että olen saanut kyydin Darimun keskustaan niin auton kuin traktorinkin kyydissä. Siitä on ollut iso apu juuri silloin, kun on pitänyt kantaa viljaa tai muita ostoksia.

Aivan yllättävällä tavalla sain myös avun, kun kotikyläni koulu laajennettiin yläasteeksi. Olin ollut poissa koulusta neljä vuotta. Kävin koulua Darimussa kahdeksanteen luokkaan asti, mutta en voinut jatkaa yläasteelle, koska se olisi tullut liian kalliiksi. Nyt minullakin on mahdollisuus jatkaa opiskelua. Luokat ovat valoisia ja hyviä. Lisäksi koululla on omat vessat miehille ja naisille. Se helpottaa kouluun menoa.

Vielä kerran iso kiitos. Galatooma.”

Haastattelu: Raimo Tuppurainen
projektityöntekijä