HIV-projektin kuulumisia

Mika ja Tania Lehtinen kirjoittavat:

“HIV – projektissa työtä on tehty ahkerasti ja olemme huomanneet, että uusi projektipäällikkö on hyvällä tavalla muuttanut toimintatapoja. Hänen kanssaan on ollut myös helppo tehdä
suunnitelmia, koska hän osaa ne myös panna käytäntöön. Tämä on huomio, joka on vuosien kokemuksella osoittautunut erittäin epävarmaksi toimiessa etiopialaisessa kulttuurissa. Voisi
meidän kulttuurin kasvatuksen saaneena todeta, ”että puhetta riittää, mutta käytännön kanssa on vähän niin ja näin…”.

Yksi ilon aihe on se, että projektin hyödynsaajista 80 % ovat aloittaneet omaa pienyrittäjyyttä. Tähän he ovat käyttäneet omia projektin aikana saatuja säästöjään. Vaikka köyhyys on edelleen heidän arkipäivää, niin heillä on ainakin pientä toivoa tulevaisuuden suhteen.

Tilastojen valossa Etiopian HIV – tilanne näyttää parantuneen. Nykyisellään prosenttiosuus on 1,2 kun se esimerkiksi kymmenen vuotta sitten oli 4,4 % (UNAIDS).”

2/2015:

“Tammikuun alussa projektissa aloitti työnsä ”taas” uusi projektipäällikkö Ato Firafis. Hän on meille vanha tuttu, koska hän oli vuosina 2010 -12 Sokorun kummilapsiprojektin päällikkönä. Alku ainakin on ollut yhteistyön kannalta oikein lupaava. Firafis on tarttunut työhönsä innolla ja suunnittelee vakavissaan tätä viimeistä projektin työvuotta.

Tänä vuonna meille on projektissa tärkeintä suunnitella toiminta sellaiseksi, että etenkin avustettavien kohdalla olisi selkeä suunnitelma miten he saavat tukea jatkossa ilman projektia.
Esimerkiksi on tärkeätä tehdä sopimukset viranomaisten kanssa, että nämä ihmiset saavat jatkossakin ilmaisen tai mahdollisimman edullisen terveydenhuollon valtion sairaaloista.
Tätä työtä jo teimme viime viikolla Agarossa ja ainakin suullisesti meille luvattiin kaikki tuki. Toivotaan, että näin saisi myös tapahtua käytännössä.”